Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor hondentrainer na dodelijke mishandeling hond

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor hondentrainer na dodelijke mishandeling hond

Geplaatst op 14 juli 2023, om 13:44 uur

NAALDWIJK – Een 54-jarige hondentrainer uit Naaldwijk is veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf voor de ernstige mishandeling van een jonge herdershond.

De mishandeling resulteerde in de dood van het dier. De trainer had aanvankelijk beweerd dat de hond onder een auto terecht was gekomen, maar later bekende hij dat hij de hond had geschopt en stroomstoten had gegeven als onderdeel van de training. Na een incident tijdens de training, waarbij de hond zijn arm beet, trapte de trainer de hond in de buik, wat leidde tot een gebarsten galblaas en uiteindelijk de dood van de hond. Er waren getuigen aanwezig die zagen hoe de hond werd mishandeld.

Hoewel de rechter erkende dat de trainer bewust risico nam en de mishandeling ernstig was, ging de rechter niet akkoord met de aanklacht dat de trainer de nodige zorg had onthouden. De opgelegde straf was lager dan de eis van het Openbaar Ministerie, maar de trainer mag de komende drie jaar geen herdershonden meer opleiden.

Foto: Ter Illusie