Levenslang voor John S. voor dodelijke schietpartij zorgboerderij

Levenslang voor John S. voor dodelijke schietpartij zorgboerderij

Geplaatst op 14 juli 2023, om 11:20 uur

ROTTERDAM – De rechtbank in Rotterdam heeft John S. uit Oud-Alblas veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De straf is voor de moord op een 34-jarige medewerkster en een 16-jarig meisje op de zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam op 6 mei vorig jaar en de moord op een 60-jarige schoenmaker in Vlissingen twee dagen eerder.

Verder wordt S. (39) schuldig bevonden aan tweevoudige poging tot moord. De rechtbank achtte bewezen dat S. met voorbedachten rade handelde. Het Openbaar Ministerie had 30 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Bij de schietpartij in Alblasserdam raakten verder een jongen van 12 jaar en een 20-jarige vrouw zwaargewond. Verschillende mensen waren getuige van het bloedbad en vluchtten het weiland of de stallen in.

De rechtbank achtte ook bewezen dat S. de schoenmaker in diens winkel aan de Sint Jabobsstraat in Vlissingen heeft doodgeschoten. Het slachtoffer had S. ontmoet via een homo-chatapp. De rechtbank achtte bewezen dat S. die moord heeft gepleegd om zijn wapen te testen.

Door: ANP