Politie pakt vijf minderjarige meiden op voor reeks geweldszaken

Politie pakt vijf minderjarige meiden op voor reeks geweldszaken

Geplaatst op 13 juli 2023, om 18:50 uur

ZOETERMEER – De politie heeft vijf jonge meiden opgepakt die ervan worden verdacht zich in Zoetermeer schuldig te hebben gemaakt aan mishandelingen, openlijke geweldpleging, diefstal met geweld en afpersing. Vier meisjes komen uit Zoetermeer: eentje van 15, twee van 14 en een van 13. Een 14-jarige komt uit Delft.

De minderjarigen kwamen in beeld na een mishandeling van een 13-jarig meisje, dat daardoor gewond raakte. Uit het onderzoek naar die zaak bleek dat de meiden de afgelopen maanden bij een reeks incidenten betrokken waren in Zoetermeer. Mogelijk worden meer verdachten aangehouden.

De drie 14-jarige meisjes zitten nog vast. Zij worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die dan bepaalt of ze nog langer vast moeten blijven. De 13- en 15-jarige mogen in vrijheid hun proces afwachten.