UPDATE: 66-jarige man overleden na steekincident, verdachte na uren durende zoektocht opgepakt

UPDATE: 66-jarige man overleden na steekincident, verdachte na uren durende zoektocht opgepakt

Geplaatst op 14 juli 2023, om 12:30 uur

LEIDEN – De politie heeft vrijdagmiddag rond 15.00 uur iemand gearresteerd op de Langegracht in Leiden, hemelsbreed nog geen kilometer verwijderd van de plek waar vrijdagochtend drie mensen werden neergestoken. De politie laat weten dat de aanhouding is gedaan “in verband met” die steekpartij, maar bevestigt niet dat hij ook de vermoedelijke dader is.

“Wij onderzoeken of hij hier daadwerkelijk bij betrokken is geweest”, aldus de politie in een korte verklaring over de aanhouding. Op beelden op sociale media is te zien hoe een man wordt afgevoerd. Het steekincident gebeurde bij Diaconaal Centrum De Bakkerij, een centrum voor kerkelijke hulp en dienstverlening.

Vrijdag kwam een 66-jarige Leidenaar om het leven als gevolg van de steekpartij in het centrum van Leiden. Bij het incident in een pand aan de Oude Rijn raakten nog twee mensen gewond, van wie één ernstig. De politie startte een grootschalig onderzoek.

De steekpartij gebeurde vrijdagochtend rond 09.30 uur. Iets daarvoor was een man het pand binnengelopen. Om onduidelijke redenen stak hij de slachtoffers neer om vervolgens te vluchten. De 66-jarige man bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen, de andere twee zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Mensen die in het pand waren, krijgen Slachtofferhulp.

De voorzitter van het Diaconaal Centrum zei tegen Omroep West dat de slachtoffers een betaalde medewerker en een vrijwilliger zijn en iemand die namens een andere organisatie een ruimte huurt in het pand.

Foto’s: AS Media

Door: ANP