Woning en twee schuurtjes verwoest door brand

Woning en twee schuurtjes verwoest door brand

Geplaatst op 9 juni 2024, om 08:00 uur

NUTH – Zaterdagavond zijn een woning en twee schuurtjes volledig verwoest door een brand in Nuth. Daarnaast liepen twee andere huizen schade op door de brand.

De brand ontstond rond 21:30 uur in een schuur aan de Nuinhofstraat en sloeg vervolgens over naar de woning en de schuur van de buren. De verwoeste woning is onbewoonbaar verklaard, terwijl de twee aangrenzende huizen schade aan de gevel en het dak hebben. Het is nog onduidelijk of de bewoners van deze huizen terug kunnen keren.

De brandweer kwam met drie blusvoertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden, mede vanwege de ligging van de panden en knallen die werden gehoord. De rookontwikkeling was aanzienlijk en was in de verre omtrek te zien. Het sein “brand meester” werd even voor 23:00 uur gegeven.

Hoewel er bij de brand niemand gewond raakte, werd een traumahelikopter opgeroepen, maar deze hoefde uiteindelijk niet te landen. De brandweer adviseerde omwonenden om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. De straat werd afgezet voor de veiligheid.

Foto’s: Orange Media