Zoektocht bij Venlo naar vermiste Duitsers in de Maas gaat verder

Zoektocht bij Venlo naar vermiste Duitsers in de Maas gaat verder

Geplaatst op 3 juni 2024, om 14:25 uur

VENLO – Maandagochtend rond 10:00 uur is de zoektocht naar de twee drenkelingen in de Maas bij Venlo hervat, bevestigt een woordvoerster van de politie aan L1.

De zoekactie richt zich op twee vermiste Duitse mannen, 21 en 22 jaar oud, met behulp van een speciale sonarboot. Het team kon eerder niet starten omdat de sonarboot uit Urk moest komen, wat een lange rijtijd naar Venlo met zich meebracht. “Eigenlijk zou pas in de middag worden gestart, maar dit gebeurt nu toch al eerder,” aldus de woordvoerster.

Zondagmiddag vond de politie met sonarapparatuur een mogelijke locatie van één of beide drenkelingen, maar bij het dreggen werd niemand gevonden. Om 19:30 uur zondagavond stopten de hulpdiensten met zoeken.

Het incident begon zondagochtend rond 6:45 uur, toen de twee mannen in de Maas sprongen aan de Maaskade bij Venlo nadat een telefoon in het water was gevallen. Een derde persoon, een 36-jarige man uit Venlo, kon op eigen kracht uit het water komen. De sterke stroming voerde de jonge Duitsers mee, en sindsdien zijn ze vermist.

Foto: Orange Media