Twee tieners met vuurwapens aangehouden bij Rotterdam The Hague Airport

Twee tieners met vuurwapens aangehouden bij Rotterdam The Hague Airport

Geplaatst op 3 juni 2024, om 14:10 uur

ROTTERDAM – De Koninklijke Marechaussee in Rotterdam heeft op vrijdagavond 31 mei twee tieners, een man van 18 jaar oud en vrouw van 17 jaar oud uit Rotterdam, aangehouden bij de luchthaven. Marechaussees controleerden hun voertuig, waarin twee vuurwapens werden aangetroffen.

Op vrijdagavond omstreeks 20:45 uur reed het tweetal een verkeerscontrole van Marechaussee en politie binnen op het luchthaventerrein. Bij de controle troffen marechaussees twee vuurwapens aan. De bestuurder en bijrijder zijn hierop aangehouden. Na onderzoek van de Forensische Opsporing blijkt het te gaan om twee echte vuurwapens met ‘scherpe’ munitie. De man zit vast voor onderzoek en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld.

Meerdere strafbare feiten
Tijdens de gezamenlijke verkeerscontrole van Marechaussee en Politie werd opgetreden tegen verschillende strafbare feiten. Naast de aanhoudingen voor wapenbezit zijn er twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen en reed een bestuurder onder invloed van alcohol. Ook werden er boetes uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen en liep een gesignaleerde tegen de lamp die nog een straf open had staan.