Verdachte aangehouden na alerte melding van burger

Verdachte aangehouden na alerte melding van burger

Geplaatst op 30 april 2024, om 13:19 uur

WOERDEN – Een 42-jarige man met onbekende woonplaats is op 29 april op het Stationsplein-Noord in Woerden aangehouden. Een alerte getuige hoorde rond 05.30 uur slijpgeluiden komen vanuit de fietsenstalling aan de noordzijde van het station en belde de politie.

Agenten waren snel op de locatie en troffen de verdachte in de stalling aan. In de stalling hing de verse geur van geslepen metaal en ook vonden de agenten een slijptol, ander gereedschap én een fiets met een doorgeslepen slot. De man zit vast en komt, in het kader van supersnelrecht, op 1 mei voor de rechter.

Burgers hebben een belangrijke taak
Deze verdachte kon snel én op heterdaad worden aangehouden, doordat de alerte melder 112 had gebeld.