Tien honden overleden in luxe pension, politie doet onderzoek

Tien honden overleden in luxe pension, politie doet onderzoek

Geplaatst op 29 april 2024, om 15:47 uur

WOUDENBERG – In Woudenberg heeft zich een tragisch voorval voorgedaan in het Hondenhuys, een hondenpension dat bekendstaat om zijn luxe appartementen in plaats van traditionele kooien. In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden tien honden de dood, wat leidde tot aanzienlijke onrust en verdriet bij de eigenaren, die daarna aangifte deden.

De politie Midden-Nederland heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt naar de dood van deze honden, maar kon geen inhoudelijke details verstrekken.

Het Hondenhuys, dat vaak wordt beschouwd als een luxehotel voor honden, is diep getroffen door het incident. “Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd, zowel voor de dieren als voor onze klanten. Dit hebben wij nog nooit eerder meegemaakt. Deze situatie kent alleen maar verliezers,” verklaarde een woordvoerder aan NU.nl.

Als reactie op de tragedie heeft het pension besloten het betreffende appartement voorlopig hermetisch af te sluiten en niet meer te gebruiken. Desondanks verblijven er nog veel dieren in het Hondenhuys, aangezien het vakantieperiode is en daarmee hoogseizoen.

Over de mogelijkheid van een schadevergoeding voor de eigenaars van de overleden honden is nog niets beslist. “We hebben iets dergelijks nog nooit meegemaakt,” erkende de woordvoerder aan NU.nl . “We zijn druk bezig om te bepalen wat onze volgende stappen moeten zijn.”

In deze moeilijke tijd wordt het Hondenhuys ondersteund door Dibevo, de brancheorganisatie voor ondernemers in de huisdiersector.