Vrachtwagen belandt net niet op spoor na ongeval, chauffeur mogelijk onder invloed

Vrachtwagen belandt net niet op spoor na ongeval, chauffeur mogelijk onder invloed

Geplaatst op 27 april 2024, om 09:10 uur

RHENEN – Vrijdagavond laat, rond 23:45 uur, vond er op de Lijnweg bij Rhenen, nabij de Achterbergsestraatweg, een eenzijdig ongeluk plaats waarbij een vrachtwagen betrokken was.

De vrachtwagenchauffeur reed vanuit Veenendaal richting de A15 toen hij bij een vluchtheuvel de macht over het stuur verloor en aan de overzijde tegen een hek langs het spoor tot stilstand kwam. Gelukkig kwam hij geen tegenliggers tegen en belandde de vrachtwagen net niet op het spoor.

Het ambulancepersoneel heeft de chauffeur ter plaatse onderzocht; hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Na een blaastest is hij voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig geborgen en afgevoerd. Tijdens de bergingswerkzaamheden was de weg afgesloten, wat voor verkeershinder zorgde.

Foto’s: Persbureau Heitink