Vrouwen op fiets gewond na botsing met stadsbus

Vrouwen op fiets gewond na botsing met stadsbus

Geplaatst op 23 april 2024, om 13:52 uur

TILBURG – In Tilburg zijn dinsdagmiddag twee fietssters gewond geraakt toen ze door een stadsbus werden geraakt. Het incident gebeurde rond 12.30 uur op de kruising van de Piusstraat met de Doelenstraat. Een van de vrouwen probeerde de andere in te halen, maar kwam daarbij te dicht bij een voorbijrijdende bus. Ze werd geraakt door de zijspiegel van de bus en nam in haar val de andere fietsster mee.

Direct na het ongeval werd een traumahelikopter gealarmeerd. Beide vrouwen raakten gewond; een van hen liep gezichtsverwondingen op en was enige tijd buiten bewustzijn, volgens de politie. Zij werd onmiddellijk per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere vrouw, die lichter gewond raakte, werd ook naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

De traumahelikopter, die in eerste instantie was opgeroepen, hoefde uiteindelijk niet te landen.

Foto’s: Toby de Kort