Aanhoudingen in onderzoek naar aanslagen coffeeshop

Aanhoudingen in onderzoek naar aanslagen coffeeshop

Geplaatst op 22 april 2024, om 14:33 uur

TILBURG – Een coffeeshop aan de Gasthuisring is de afgelopen tijd het doelwit van meerdere aanslagen. Hoewel het onderzoek nog altijd in volle gang is, heeft de politie een aantal aanhoudingen verricht.

Het pand werd onder andere zaterdagavond 30 maart beschoten. Op dat moment was de zaak gesloten en raakte er niemand gewond. Afgelopen weekend hield de politie een 19-jarige man uit Amsterdam aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze beschieting. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Aanstaande woensdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ook een 15-jarige jongen uit Tilburg en een 16-jarige jongen uit Coevorden zitten vast voor hun betrokkenheid in dit onderzoek. Zij werden in de afgelopen weken aangehouden.