Elektrische auto vliegt in brand onder carport van woning

Elektrische auto vliegt in brand onder carport van woning

Geplaatst op 22 april 2024, om 08:15 uur

ETTEN-LEUR – Een elektrische auto die aan een laadpaal naast een huis in Etten-Leur stond, is maandagochtend volledig uitgebrand.

Het vuur dat ontstond, heeft ook de garage van het huis en de carport, waar de auto onder geparkeerd was, verwoest. Het blussen van de elektrische auto was een uitdaging en volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio kostte het anderhalf uur voordat de situatie onder controle was.

Tijdens de brand kwam er veel rook vrij, wat zichtbaar en ruikbaar was tot in het centrum van Etten-Leur en mogelijk zelfs daarbuiten. De brandweer was met man en macht in de weer om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het naastgelegen huis en andere omliggende gebouwen, een taak waarin zij slaagden. “Blijf uit de rook!” was het dringende advies van de woordvoerder aan de buurtbewoners, vanwege de mogelijke gezondheidsrisico’s.

De gezinnen in de bedreigde huizen konden gelukkig op tijd in veiligheid worden gebracht. Om de brand effectief te bestrijden, werden drie brandweervoertuigen, een hoogwerker en een voertuig voor watertransport ingezet. De situatie vereiste ook de aanwezigheid van meetploegen en een adviseur voor gevaarlijke stoffen, wat benadrukt hoe complex de situatie was.

Foto’s: Perry Roovers