Twee agenten gewond bij grote zoektocht naar verwarde vrouw in bossen

Twee agenten gewond bij grote zoektocht naar verwarde vrouw in bossen

Geplaatst op 21 april 2024, om 18:50 uur

NUENEN – In een bosrijk gebied tussen Nederwetten en Son en Breugel is een grote politieactie gaande. Sinds vanochtend is de politie op zoek naar een verwarde vrouw die op blote voeten rondloopt in het gebied. Een politiehelikopter, die boven het bos cirkelt, spotte de vrouw en dirigeerde de agenten op de grond naar haar locatie.

De situatie escaleerde toen de politie de vrouw probeerde aan te houden, waardoor geweldsmiddelen moesten worden ingezet. Tijdens de confrontatie raakten twee agenten gewond. Het incident leidde tot een massale toestroom van politiekrachten om assistentie te verlenen. Niet lang na de escalatie werd de vrouw, onder de modder en geboeid, door meerdere agenten uit het bos begeleid. Ze kreeg een masker op en werd in een politieauto geplaatst om afgevoerd te worden. Ook arriveerde er een ambulance om de gewonde agenten te behandelen.

Deze intense politieactie trok veel bekijks. Een van de omstanders vertelde dat hij de vrouw die ochtend al had gezien en haar gedrag verdacht vond, waarop hij de politie waarschuwde.