Agenten aangevallen na stopzetten schuurfeest

Agenten aangevallen na stopzetten schuurfeest

Geplaatst op 20 januari 2024, om 07:56 uur

VLAARDINGEN – Vrijdagavond moest de politie groot uitrukken naar de Sweelinckstraat in Vlaardingen. Toen zij een schuurfeest in die straat wilde ontruimen werden er agenten belaagd.

De hele avond kwamen er overlastmeldingen binnen afkomstig van steeds hetzelfde huisadres. Toen de politieagenten het feestje wilden stopzetten ontstond er commotie. Meerdere eenheden, waaronder het Team Parate Eenheid, kwamen ter plaatse om de collega’s te assisteren. Het feestje werd gehouden in de achtertuin van de woning in een zelfgebouwde ‘zuipkeet’.

De politie heeft tenminste twee personen aangehouden. Het TPE heeft in samenwerking met de brandweer de daken gecontroleerd van de rij huizen. Hier is niemand aangetroffen. Volgens omstanders zijn agenten ook fysiek aangevallen. Onbekend is of hierbij ook letsel is opgelopen.

Er zijn in totaal meer dan 12 eenheden en tientallen agenten ter plaatse geweest.

Foto’s: JB Media