Zeer grote brand verwoest woning in flat, bewoners geëvacueerd

Zeer grote brand verwoest woning in flat, bewoners geëvacueerd

Geplaatst op 19 januari 2024, om 22:56 uur

GORICHEM – In een woning van de Piazzaflat in Gorinchem heeft vrijdagavond een korte maar hevige uitslaande brand gewoed. De brandweer spreekt over een ‘zeer grote brand’ , waarbij zwarte rook vrijkwam. Tientallen bewoners zijn geëvacueerd en worden tijdelijk opgevangen in de nabijgelegen Van Rappardhal.

De brand brak uit rond 20.45 uur in een woning op de tweede verdieping van de Piazzaflat aan de Wijnkoperstraat, in de buurt van het Piazza Center winkelcentrum in Gorinchem. Vijftien minuten later werd de brand opgeschaald naar een ‘zeer grote brand’, waarop de brandweer met vier tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse kwam. Er werd ook extra ondersteuning opgeroepen vanuit Arkel.

Naast hulpverleners trokken ook veel toeschouwers naar de brand, wat leidde tot drukte bij de Piazzaflat, die zich vlakbij het Beatrixziekenhuis bevindt. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid woordvoerder benadrukt het belang van ruimte geven aan de hulpdiensten en raadt omwonenden aan om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen vanwege de zwarte rookontwikkeling.

De brandweer is op elke verdieping metingen aan het doen. Bij te hoge waarden zal de brandweer gaan ventileren. De brandweer zal hiermee nog wel even bezig zijn.

Foto’s: Jeroen Stuvee