Veel rookontwikkeling bij brand in trappenhuis

Veel rookontwikkeling bij brand in trappenhuis

Geplaatst op 19 januari 2024, om 23:16 uur

HAARLEM – Vrijdagavond brak er brand uit in Haarlem-Noord, wat zorgde voor grootschalige inzet van hulpdiensten. Rond 20:50 uur vulde zwarte rook het trappenhuis nadat een kruiwagen met bouwmateriaal vlam had gevat.

Vanwege de rook, die meerdere bewoners in hun appartementen vasthield, werden naast twee ambulances ook een traumateam opgeroepen om eventuele medische hulp te bieden. Terwijl de brandweer zich voorbereidde om het vuur aan de voorkant te bestrijden, werden ladders aan de achterkant van het gebouw geplaatst om bewoners te evacueren. Sommige bewoners waren naar het balkon aan de achterzijde van hun appartementen gegaan vanwege de rookontwikkeling. De brandweer slaagde erin om het vuur snel te doven nadat ze het pand betraden. De kruiwagen was grotendeels verwoest. Om de overgebleven rook uit het gebouw te verdrijven, werd een raam vernield. Bewoners die moeilijk ter been waren, bleven op het balkon wachten in afwachting van een veilige situatie en hoefden niet via de ladder te worden geëvacueerd. Het traumateam dat was opgeroepen, bleek uiteindelijk niet nodig.

De schade in het trappenhuis als gevolg van de rook is aanzienlijk. De politie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Foto’s: Michel van Bergen