Ambulance vliegt in brand tijdens proefrit

Ambulance vliegt in brand tijdens proefrit

Geplaatst op 6 december 2023, om 14:32 uur

TILBURG – Een ambulance is woensdagochtend tijdens een proefrit in Tilburg in brand gevlogen. Er was geen patiënt aan boord op het moment van het incident, zoals bevestigd door een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De brand zou zijn veroorzaakt door de voertuigcomputer, die tijdens de rit vlam vatte. De vlammen verspreidden zich snel en sloegen uit de ambulance in de buurt van de Hasseltrotonde, richting het ziekenhuis.

Dankzij het snelle ingrijpen van de hulpdiensten kon het vuur snel onder controle worden gebracht. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident, maar de materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk.

Foto: RAV Brabant Midden-West-Noord