Twee mannen aangehouden na ontdekking werkend drugslab

Twee mannen aangehouden na ontdekking werkend drugslab

Geplaatst op 5 december 2023, om 19:18 uur

ROOSENDAAL – Op dinsdagmiddag werd in een loods een drugslaboratorium ontdekt, waarbij de politie twee personen heeft gearresteerd.

Het Cluster Synthetische Drugs van de Landelijke Recherche had informatie ontvangen over de vermoedelijke aanwezigheid van een drugslab in een loods in Roosendaal. Agenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI) deden een inval in het pand en troffen daar een operationeel drugslaboratorium aan. Twee mannen die zich in het lab bevonden, probeerden te vluchten maar werden onmiddellijk aangehouden. Het drugslaboratorium was volledig uitgerust met een ketel van 700 liter en bijbehorende apparatuur voor de productie van 1600 kg amfetamine. De agenten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn aanwezig om het chemische proces veilig te beëindigen en de benodigdheden in beslag te nemen.

De mannen van 33 en 43 jaar oud, afkomstig uit Tilburg en Oirschot, zijn in hechtenis genomen voor verhoor. Het onderzoek van de politie, onder leiding van het Landelijk Parket, wordt voortgezet.