Extreme rotte eierlucht in woningen, oorzaak bekend

Extreme rotte eierlucht in woningen, oorzaak bekend

Geplaatst op 6 december 2023, om 08:55 uur

BOEKEL – Dinsdagavond rond 19.15 uur werd in een aantal huizen aan de Vlonder en de Molenstraat in Boekel een sterke geur waargenomen die leek op die van rotte eieren. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten. Uitgevoerde metingen toonden aan dat deze geur afkomstig was van zwavelwaterstof.

Zwavelwaterstof, ook bekend als waterstofsulfide, is een kleurloos gas dat bekend staat om zijn opvallende rotte-eiergeur. Deze geur is al waarneembaar bij zeer lage concentraties, die doorgaans niet schadelijk zijn. Het wordt pas gevaarlijk bij langdurige blootstelling aan hoge concentraties, maar op dit moment zijn er geen hoge concentraties gemeten.

Als voorzorgsmaatregel werd bewoners geadviseerd de betrokken woningen goed te ventileren en de afvoeren en toiletten door te spoelen.

Foto’s: Bart Meesters