OM eist 7 jaar cel en tbs voor doodrijden gezin op A59

OM eist 7 jaar cel en tbs voor doodrijden gezin op A59

Geplaatst op 5 december 2023, om 15:42 uur

RAAMSDONKVEER – Het Openbaar Ministerie heeft een eis van 7 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voorgelegd tegen de 33-jarige Thomas de G. wegens doodslag. Hij wordt beschuldigd van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A59 in maart, waarbij een gezin uit Raamsdonksveer omkwam.

De G. reed op dat moment meer dan 250 kilometer per uur en was onder invloed van alcohol. Het slachtoffergezin bestond uit een 10-jarig meisje, een 13-jarige jongen, en hun 46-jarige ouders. De G. overleefde het ongeluk met lichte verwondingen. Hij heeft toegegeven die avond negen tot tien bier te hebben gedronken en het rijden te hebben gefilmd met zijn telefoon.

Recentelijk is onthuld dat niet alle gezinsleden direct bij het ongeluk zijn overleden; er waren pogingen om de moeder, die toen nog leefde, uit het voertuig te bevrijden. De rechtbankvoorzitter benadrukte dat het gezin op ‘een verschrikkelijke manier’ is gestorven.