Verdachten aangehouden voor grootschalige handel in cocaïne

Verdachten aangehouden voor grootschalige handel in cocaïne

Geplaatst op 6 december 2023, om 09:30 uur

EINDHOVEN – Op 5 december zijn twee mannen uit Eindhoven aangehouden. Het gaat om een 59-jarige en 35-jarige man. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van grootschalige handel in cocaïne.

De recherche van Oost-Brabant baseert de verdenkingen onder meer op berichten uit Encrochat. De mannen zouden cocaïne hebben geïmporteerd uit Zuid-Amerika en lieten die bezorgen bij een schroothandel in Nederland. Ook zou de inkoop van cocaïne mogelijk verlopen via een vorm van ondergronds bankieren. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

Na de aanhoudingen heeft de politie verschillende panden doorzocht, waaronder de woningen van de verdachten en enkele garageboxen. Tijdens de doorzoekingen zijn onder andere digitale middelen en voertuigen inbeslaggenomen.

De verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.