Jongeman (23) aangehouden voor doodschieten 18-jarige

Jongeman (23) aangehouden voor doodschieten 18-jarige

Geplaatst op 27 oktober 2023, om 13:10 uur

AMSTERDAM – In Amsterdam is afgelopen woensdag een 23-jarige Amsterdammer door de politie opgepakt voor een schietincident in Amsterdam Nieuw-West. Hierbij overleed een 18-jarige jongen en raakte een 17-jarige jongen gewond. De gewonde jongen ligt momenteel in het ziekenhuis.

De verdachte verscheen op vrijdag voor de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij nog twee weken in hechtenis moet blijven. Gedurende deze tijd mag hij alleen met zijn advocaat praten omdat hij in volledige beperkingen zit.

Het schietincident vond plaats in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 oktober op een bedrijventerrein in de Lutkemeer. Een van de slachtoffers werd gevonden op de Etnastraat, terwijl de ander op de Lutkemeerweg werd aangetroffen.

Op dit moment onderzoekt de politie waarom er geschoten is. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat het voor zover bekend geen verband houdt met de drillrapscene.