Taxichauffeur rijdt vrouw met kinderwagen aan; politie zoekt getuigen

Taxichauffeur rijdt vrouw met kinderwagen aan; politie zoekt getuigen

Geplaatst op 25 oktober 2023, om 16:58 uur

AMSTERDAM – Op dinsdag heeft een taxichauffeur op het zebrapad aan de Kamperfoelieweg in Amsterdam een kinderwagen aangereden en is vervolgens doorgereden. Hierdoor is een vijf maanden oude baby uit de kinderwagen gevallen en op de straat beland. De politie voert een onderzoek uit naar dit incident en zoekt getuigen of beeldmateriaal.

Rond 17:15 uur liep een moeder met haar drie kinderen, waarvan één in een kinderwagen, op de Kamperfoelieweg en wilde de straat oversteken. Gezien de drukte besloot de vrouw om eerst de rijbaan en vervolgens de busbaan over te steken via het zebrapad. Op dat moment naderde een taxi, die stilstaande voertuigen passeerde en over de busbaan reed. Dit leidde tot de aanrijding met de kinderwagen. Na het incident vervolgde de taxichauffeur zijn weg in de richting van de Van der Spekstraat zonder te stoppen. De betreffende taxi wordt beschreven als een lichtgrijze Opel met vijfspaaks velgen en een blauwe kentekenplaat, bestuurd door een man. Mogelijk vertoont de auto schade aan de rechtervoorzijde.

Een omstander bood eerste hulp aan het kindje, waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld en het kindje kort daarna naar het ziekenhuis werd vervoerd. Gelukkig raakten de andere kinderen en de moeder niet gewond. De politie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval en probeert contact te leggen met getuigen om meer inzicht te verkrijgen in de toedracht van het incident en de identiteit van de doorgereden bestuurder.

Foto’s: Michel van Bergen