Verkeer in Arnhem loopt vast na reeks ongevallen

Verkeer in Arnhem loopt vast na reeks ongevallen

Geplaatst op 25 oktober 2023, om 17:31 uur

ARNHEM – Op woensdagmiddag hebben weggebruikers in en om Arnhem te maken gehad met aanzienlijke vertragingen als gevolg van meerdere ongevallen voor en tijdens de avondspits.

De problemen doen zich voor op de A12 en de A50 bij knooppunt Grijsoord meldt De Gelederlander. Er waren twee ongevallen op de A50, waarbij om 16.36 uur werd gemeld dat in noordelijke richting twee rijstroken gesloten waren en in zuidelijke richting alleen de rechterrijstrook. Meerdere voertuigen waren betrokken bij deze incidenten, en hoewel Rijkswaterstaat van plan is deze voertuigen snel te bergen, waarschuwt men voor aanhoudende vertraging.

De problemen begonnen op de A12 in oostelijke richting net na Ede, waar het verkeer vanwege meerdere ongevallen over bijna vijf kilometer tot stilstand kwam voor knooppunt Grijsoord. De wachttijd bedroeg volgens Rijkswaterstaat meer dan een half uur. Ook tussen het Velperbroekcircuit en Zevenaar staat het verkeer over een afstand van ongeveer 7 kilometer in de file, met vertragingen van meer dan zeventien minuten. De verkeersproblemen in Arnhem begonnen woensdagmiddag 16:00 uur, toen een ongeval plaatsvond op de Pleijroute waarbij een vrachtwagenchauffeur en de bestuurder van een personenauto betrokken waren. Dit veroorzaakte aanzienlijke vertraging vlak voor de avondspits. Het incident op de Pleijroute vond plaats tussen het Nijmeegseplein en de afslag Huissen, in de richting van het Velperbroekcircuit. Er zijn nog geen details bekend over de toedracht van het incident of eventuele gewonden, maar het is duidelijk dat verkeer op de Pleijroute (N325) in noordoostelijke richting hinder ondervond als gevolg van het ongeval.

Ook op de A325 tussen Elst en Arnhem ontstonden verkeersopstoppingen. Net voorbij Elst stond het verkeer stil bij de verkeerslichten op het Nijmeegseplein, een van de drukste kruispunten in de provincie Gelderland. Naast het ongeval speelden ook de slechte weersomstandigheden een rol bij de verkeersdrukte.

Foto’s: Rijkswaterstaat