14 jaar cel geëist voor poging moord op ex-partner

14 jaar cel geëist voor poging moord op ex-partner

Geplaatst op 25 oktober 2023, om 18:01 uur

DEN HAAG – Een 45-jarige man staat woensdag terecht voor poging tot moord op zijn ex-partner.

Op 17 januari 2023 benaderde hij zijn ex-vriendin bij haar woning en schoot haar in het gezicht met een vuurwapen. Gelukkig overleefde ze omdat het wapen haperde. De verdachte werd later gearresteerd in het huis van een familielid. Onderzoek op zijn telefoon onthulde dat hij eerder dreigementen had geuit en plannen had gemaakt om haar te vermoorden als ze een nieuwe relatie zou beginnen. De officier van justitie beschouwt dit als femicide en eist een gevangenisstraf van 14 jaar, evenals een contactverbod.

De rechtbank zal de zaak over twee weken behandelen.