Grote woningbrand snel geblust, veel schade aan woning

Grote woningbrand snel geblust, veel schade aan woning

Geplaatst op 26 oktober 2023, om 07:57 uur

AMSTERDAM – De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt voor een grote woningbrand in Amsterdam.

Rond kwart voor twaalf werd de brand aan de Twee Koningskinderenstraat ontdekt waarop de brandweer werd opgeroepen. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen is er opgehaald naar een grote brand. Meerdere brandweer-eenheden kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat de brand vermoedelijk is ontstaan in de keuken. De brand was hevig maar snel onder controle.

Een aantal personen is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege rookinhalatie. De schade aan het pand is groot.

Foto’s: Michel van Bergen