UPDATE: Politie doet inval in woning, verdachte gekoppeld aan gevonden explosieven

UPDATE: Politie doet inval in woning, verdachte gekoppeld aan gevonden explosieven

Geplaatst op 26 oktober 2023, om 08:17 uur

EMPEL – Woensdagavond voerde de Dienst Speciale Interventies van de politie een inval uit in een woning in Empel. Dit werd gedaan vanwege vermoedelijke betrokkenheid bij de aangetroffen explosieven op een bedrijventerrein in Deventer. De betrokkene is aangehouden en blijft in hechtenis.

De inval vond plaats op de Watermunt in Empel. Rond half elf ’s avonds verzamelden de brandweer en twee ambulances zich nabij de Plus-supermarkt in het dorp. Verschillende teams van de Dienst Speciale Interventies waren ter plaatse, waarbij onder andere een hond en een drone werden ingezet. Een verdachte werd door een onderhandelaar uit de woning gehaald en later geboeid en geblinddoekt afgevoerd door de politie. Kort voor de operatie in de Watermunt werden de buren van het betreffende adres tijdelijk uit hun huizen gehaald. Een gezin met een jong kind werd in een politieauto geplaatst. Na de inval werd er direct een onderzoek in de woning uitgevoerd, waarbij onder andere een speurhond werd ingezet.

In een bedrijfspand werden eerder op de dag diverse verdachte pakketjes aangetroffen. Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn de pakketjes met explosieven meegenomen en onschadelijk gemaakt. In verband met het lopende onderzoek worden er geen details gedeeld over de explosieven.

Tijdens de politieactie was de straat afgezet.

Foto’s: Bart Meesters