52 aanhoudingen in aanloop naar voetbalwedstrijd AZ-Aston Villa

52 aanhoudingen in aanloop naar voetbalwedstrijd AZ-Aston Villa

Geplaatst op 27 oktober 2023, om 08:33 uur

ALKMAAR – De politie heeft donderdag 26 oktober 52 personen aangehouden op station Alkmaar voorafgaand aan de wedstrijd AZ-Aston Villa. De personen worden verdacht van belediging, opruiing of het verstoren van openbare orde. Bij één persoon werd een mes aangetroffen. Het politieoptreden richtte zich op het voorkomen van ongeregeldheden. Dreigende verstoringen van de openbare orde zijn in de kiem gesmoord.

Rond 17.15 uur werd op station Alkmaar een persoon aangehouden voor verboden wapenbezit. Het mes dat hij in bezit had is in beslag genomen. Rond 17.25 uur vond een tweede aanhouding plaats. Deze man werd aangehouden voor belediging en opruiing. Bij deze aanhouding werd pepperspray gebruikt.

Kort daarop werd een groep Aston Villa supporters gecontroleerd op het perron of ze in bezit waren van wedstrijdkaarten. Tijdens de controle werd bij iemand vermoedelijk een mes gezien. Op het moment dat de politie hierop wilde controleren, zocht de groep hun toevlucht tot een stilstaande trein. Er werd geen mes meer aangetroffen.

Eén voor één zijn de betreffende 50 personen met ondersteuning van ME de trein uitgehaald en aangehouden voor onder andere verstoring openbare orde. Een aantal personen boden verzet bij de aanhouding. Hierbij is door de ME geweld ingezet. Ook werd pepperspray gebruikt. In de trein zijn bivakmutsen en verdovende middelen gevonden. Géén van de betrokkenen had een wedstrijdkaart op zak.

De wedstrijd AZ-Aston Villa is verder zonder problemen verlopen.