Moordverdachte Bretly D aangehouden na dagenlange zoektocht

Moordverdachte Bretly D aangehouden na dagenlange zoektocht

Geplaatst op 25 oktober 2023, om 09:19 uur

AMSTERDAM – Woensdagochtend heeft de politie in Amsterdam de 24-jarige Bretly D aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident aan het Handelsplein in Rotterdam. Tijdens dit incident kwam een 60-jarige Rotterdammer om het leven. Daarnaast wordt de verdachte verdacht van betrokkenheid bij een steekincident aan de Van Hallstraat in Zutphen in de nacht van 20 op 21 oktober.

In de zoektocht naar deze verdachte ontving de politie honderden tips, waarvan ongeveer 200 tips binnenkwamen in de afgelopen 24 uur. Veel van deze tips wezen in de richting van Amsterdam. Op de ochtend van zijn aanhouding, omstreeks 08:00 uur, kreeg de politie een tip dat de verdachte in Amsterdam was gezien. Agenten van de Amsterdamse politie zagen de verdachte vervolgens lopen en arresteerden hem in een hotel in Amsterdam.

Op 13 oktober brak er een korte brand uit in een woning aan het Handelsplein. Na het blussen van de brand trof de brandweer een zwaargewonde man aan. Ondanks reanimatiepogingen ter plaatse, overleed de 60-jarige bewoner van de woning aan zijn verwondingen. Het bleek dat de man slachtoffer was van een schietincident.

Bij een ruzie in een woning aan de Van Hallstraat in Zutphen liep een conflict uit de hand, waarbij de verdachte, Dorder, vermoedelijk een 32-jarige man uit Zutphen stak. Dankzij het snelle handelen van het slachtoffer kon deze ontsnappen en de politie alarmeren. Gelukkig hoefde het slachtoffer niet naar het ziekenhuis, omdat de verwondingen licht van aard waren.

Foto’s: Michel van Bergen