VIDEO: Nieuwe beelden Bretly Dorder getoond

VIDEO: Nieuwe beelden Bretly Dorder getoond

Geplaatst op 24 oktober 2023, om 21:20 uur

AMSTERDAM – De politie blijft actief zoeken naar de 24-jarige Bretly Dorder, verdacht van een fataal schietincident in Rotterdam en een steekincident in Zutphen. Onlangs zijn nieuwe foto’s van hem vrijgegeven.

Deze foto’s zijn recent genomen op station Amsterdam Centraal, waarop Dorder te zien is met een donkerblauwe jas, een capuchon en een zonnebril. Het is onduidelijk of hij nog steeds in Amsterdam verblijft of mogelijk verder gereisd is. De politie heeft vandaag een huiszoeking uitgevoerd in een woning aan de Minahassastraat in Amsterdam, maar Dorder werd daar niet aangetroffen.

Bretly Dorder is 24 jaar oud en ongeveer 1.83 meter lang. Op de meest recente foto’s heeft hij een baardje en een snor, maar zijn uiterlijk kan inmiddels veranderd zijn. Let daarom ook op details zoals vlekjes in zijn gezicht.

Dorder wordt verdacht van het doodschieten van psychiater Jean van Griensven (60) op 12 oktober in Rotterdam, gevolgd door een vermoedelijke brandstichting. Daarnaast wordt hij verdacht van een steekincident in Zutphen in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag. In beide gevallen escaleerde het geweld nadat er ruzie ontstond tussen Dorder en zijn slachtoffers, met wie hij persoonlijk contact had.

Dorder maakte afspraken met mensen via de datingapp Bullchat. Wees voorzichtig als je via deze app contact met hem denkt te hebben en bel 0800-6070. Er is een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot zijn aanhouding. Als je hem ziet of weet waar hij zich bevindt, bel dan direct 112. Voor informatie over zijn recente verblijfplaats in de afgelopen dagen, bel 0800-6070.

Foto & Video: Opsporing Verzocht