Agenten zetten taser in bij aanhouding verdachte (31)

Agenten zetten taser in bij aanhouding verdachte (31)

Geplaatst op 12 oktober 2023, om 13:50 uur

ZEVENAAR – Dinsdag ontvingen agenten een melding over een autoband die met opzet was lek gestoken in Zevenaar.

De eigenaar van het voertuig met de beschadigde band had deze melding gedaan en verschafte ter plaatse gekomen politieagenten het signalement van de verdachte en informatie over het steekwapen dat bij het incident was betrokken.

Toen zij kort na 10.00 uur ter plaatse kwamen bij de beschadigde band, troffen zij de verdachte aan in zijn woning. Om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen, is de verdachte vriendelijk verzocht om met agenten in gesprek te gaan buiten zijn woning. In plaats daarvan koos hij ervoor om weg te rennen en negeerde hij de instructies volledig, wat resulteerde in een gebrek aan medewerking bij zijn aanhouding op verdenking van vernieling.

Uit zorg voor de veiligheid van zowel de verdachte als de betrokken agenten, is besloten om een stroomstootwapen (SSW) in te zetten. Zelfs nadat de verdachte met het gebruik van een taser werd bedreigd, bleef hij weigeren mee te werken. Om deze reden hebben ze de taser daadwerkelijk ingezet. Binnen de woning vonden we een aanzienlijk keukenmes.

De verdachte is aangehouden voor vernieling en verzet bij zijn aanhouding. De 31-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Arnhem en daar ondervraagd. De Officier van Justitie zal beslissen welke juridische stappen zullen worden ondernomen tegen de verdachte.