Vrijspraak voor verdachte van poging tot ontucht met 10-jarig slachtoffer

Vrijspraak voor verdachte van poging tot ontucht met 10-jarig slachtoffer

Geplaatst op 10 oktober 2023, om 18:45 uur

HEELSUM – De rechtbank heeft een 28-jarige man uit Heelsum dinsdag vrijgesproken van poging tot ontucht bij een 10-jarig meisje.

Het meisje verklaarde dat zij samen met de man haar oma en broertje ging zoeken die zij eerder in het Renkumse bos was kwijtgeraakt. Volgens het meisje randde de man haar aan, waarna ze wegrende. De man ontkende zowel bij de politie als tijdens de rechtszaak de ontuchtige handelingen.

Er was onvoldoende ondersteunend bewijs om tot een veroordeling te komen. Het meisje beschuldigde de man van misbruik, maar er waren geen getuigen van de gebeurtenis. De rechtbank oordeelde dat de verklaring van het meisje betrouwbaar was, maar dat haar emotionele toestand niet voldoende steunbewijs bood voor de beschuldiging. Daarom kon de poging tot ontucht niet wettig worden bewezen en werd de man vrijgesproken.