Dode en gewonde bij steekpartij

Dode en gewonde bij steekpartij

Geplaatst op 11 oktober 2023, om 22:12 uur

ZUTPHEN -Bij een steekpartij in Zutphen is één persoon overleden en een ander raakte gewond. De politie vermoedt sterk dat het conflict zich tussen deze twee personen heeft afgespeeld. De omgeving van de Gerard Doustraat, waar het incident zich voordeed, is grootschalig afgezet.

Omstreeks 21:30 uur ontving de politie de eerste melding van een steekincident. Op de kruising van de Gerard Doustraat en de Berkenlaan troffen ze een gewonde persoon aan. Kort later later kwam er een tweede melding binnen van een steekincident, waarbij opnieuw een slachtoffer betrokken was. Deze melding kwam van de kruising van de Berkenlaan en de J.P. Heijerstraat.

Volgens een bewoner in de Gerard Doustraat zou een van de slachtoffers nog bij een woning hebben aangebeld om om hulp te vragen. De politie meldt dat het incident hoogstwaarschijnlijk voortkwam uit een conflict tussen deze twee individuen. De politie zoekt dan ook niet langer naar een dader, maar richt zich op het onderzoek naar de betrokken personen, aldus woordvoerder Job Heinen tegenover De Stentor.

Talrijke hulpdiensten snelden naar de locaties van de incidenten, waaronder twee traumahelikopters. Een helikopter landde bij het ziekenhuis van Zutphen, terwijl de andere bij de A1 ter hoogte van Deventer werd ingezet.

De politie was snel met aanzienlijke inzet ter plaatse en doorzocht onder andere de nabijgelegen struikgewassen met behulp van speurhonden. Een groot gedeelte van de Berkenlaan is volledig afgesloten in het kader van het lopende onderzoek, waarbij ook forensische experts aanwezig zijn.

Foto’s: Ewan Spit & Roland Heitink – Persbureau Heitink