Agent (50) die zijn vrouw (31) ombracht lag in scheiding

Agent (50) die zijn vrouw (31) ombracht lag in scheiding

Geplaatst op 9 oktober 2023, om 17:36 uur

WINTERSWIJK – Een 50-jarige politieman uit Doetinchem is zondagavond dood gevonden in een woning aan de Wheme in Winterswijk. Ook werd het lichaam van een 31-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Doetinchem, in dezelfde woning gevonden.

Volgens berichten in de Gelderlander wordt gesuggereerd dat sommige bronnen vermoeden dat de man zowel zichzelf als de vrouw van het leven heeft beroofd. Echter, de politie heeft deze informatie nog niet bevestigd en benadrukt dat het onderzoek nog in volle gang is. Er is in elk geval geen dienstwapen gebruikt.

De politie heeft gespecialiseerde teams ingeschakeld om de situatie te onderzoeken en overweegt verschillende mogelijke scenario’s, maar geeft op dit moment geen verdere details vrij. Het betreft een voormalig stel, waarvan de man 50 jaar oud was en de vrouw 31 jaar oud. Ze waren recentelijk gescheiden, waarbij de vrouw onlangs naar Winterswijk was verhuisd, terwijl de man nog steeds regelmatig haar woning bezocht.

Een getuige heeft gemeld dat de man zijn auto op een ongebruikelijke manier had geparkeerd op de bewuste zondagochtend, en dat de vrouw in de richting van de Markt liep. Later hield de man haar tegen en keerden ze samen terug naar de woning, waarna ze niet meer in het openbaar werden gezien. Omstanders hebben eerder geschreeuw gehoord vanuit de woning, wat ook op die bewuste zondag heeft plaatsgevonden. Een buurman heeft de politie gebeld na het horen van geluiden, maar helaas kon dit tragische incident niet worden voorkomen.

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk heeft zijn shock en medeleven via sociale media uitgesproken en zei: “Ik ben geschrokken van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Winterswijk gisteravond. Mijn gedachten zijn bij alle nabestaanden en betrokkenen.”