Koe bevalt maar valt in de Maas: ongeboren kalf en moeder verdronken

Koe bevalt maar valt in de Maas: ongeboren kalf en moeder verdronken

Geplaatst op 10 mei 2023, om 19:48 uur

HEUKELOM – Op woensdagmiddag heeft er zich een tragedie afgespeeld in de Maas, bij Heukelom, een dorp net over de grens in Limburg.

Schippers maakten melding van een ‘dier te water’. De brandweer kwam ter plaatse en ontdekte dat een koe tijdens haar bevalling in het water was gevallen. Echter heeft de koe het niet overleefd en is ook haar ongeboren kalf verdronken.

Er is geen informatie bekend over hoe lang de koe in het water heeft gelegen voordat zij gevonden werd. Het is ook niet bekend of de koe al dood was voordat zij in het water terechtkwam of dat zij verdronken is nadat zij in het water viel.

Foto: SK Media