Waarschuwingsschoten gelost na wilde achtervolging Eindhoven

Waarschuwingsschoten gelost na wilde achtervolging Eindhoven

Geplaatst op 9 mei 2023, om 14:50 uur

EINDHOVEN – Maandagmiddag heeft de politie een 34-jarige man uit Eindhoven gearresteerd, nadat ze ontdekt hadden dat hij met gestolen kentekenplaten op zijn auto reed. Toen de politie de man wilde controleren, vluchtte hij weg. Hierop startte een achtervolging door Geldrop en Heeze, die uiteindelijk tot een einde kwam op de Torenweg in Mierlo. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de man op meerdere plekken schade en gooide hij spullen uit zijn auto.

De achtervolging kwam uiteindelijk tot een einde toen de Eindhovenaar zich klemreed. De agenten zagen zich genoodzaakt meerdere waarschuwingsschoten te lossen, omdat ze vermoedden dat de man mogelijk gewapend was. Uiteindelijk slaagden ze erin hem met behulp van een taser te overmeesteren.

Later bleek dat de man ook werd gezocht omdat hij zich niet aan zijn schorsingsvoorwaarden had gehouden