Winkelcentrum ontruimd: gebouw vol met rook

Winkelcentrum ontruimd: gebouw vol met rook

Geplaatst op 9 mei 2023, om 12:19 uur

NUENEN – Winkelcentrum Kenkwartier in Nuenen is aan het eind van de ochtend volledig ontruimd. De brandweer kreeg melding van een brand bij de Primera. Toen de hulpdiensten aankwamen was het hele gebouw al ontruimd, en het brand beveiliging systeem in werking getreden door rolluiken van andere winkels te sluiten.

Het hele complex hing ondertussen vol met rook, en het zicht was nagenoeg niks. Uiteindelijk bleek er alleen geen brand te zijn, maar is vermoedelijk de beveiliging van een pinautomaat afgegaan die in de Primera stond. Hierbij gaat er een rookmachine af en was het hele winkelcentrum gevuld met rook. Waarom het beveiliging systeem af ging is niet bekend, het is bedoeld tegen inbraken zodat inbrekers hun oriëntatie binnen enkele seconden verliezen.

De andere winkel zijn ondertussen weer open, de Primera blijft nog even gesloten om uit te zoeken wat het systeem heeft geactiveerd.

Foto´s: Emergency Response Photographer