Nog een aanhouding in drugsonderzoek Eindhoven

Nog een aanhouding in drugsonderzoek Eindhoven

Geplaatst op 9 mei 2023, om 10:39 uur

EINDHOVEN – De politie heeft maandag een 30-jarige verdachte uit Den Bosch aangehouden in een groot drugsonderzoek rond Eindhoven. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs en het meehelpen bij de opbouw van diverse drugslaboratoria. De verdachte zit nog vast voor verhoor, meldt de politie dinsdag.

De politie in Eindhoven doet sinds november 2019 onderzoek naar een organisatie die zich op grote schaal bezighoudt met witwassen en de productie van en handel in synthetische drugs. Tijdens een grote actiedag op 17 oktober doorzochten zo’n duizend opsporingsambtenaren tientallen locaties in Nederland en Spanje. Zij hielden die dag negen mensen aan en vonden grote sommen geld, vuurwapens en munitie.

In december en januari werden in totaal nog eens zeven mensen aangehouden in het drugsonderzoek. Op 19 december werden twee mannen uit Eindhoven aangehouden voor de productie van synthetische drugs en het dumpen van drugsafval. Op 24 januari werden vijf verdachten in de Brabantse stad aangehouden vanwege witwassen.

De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.