Veroordeling tot 17 jaar voor roofmoord op vermiste Belg

Veroordeling tot 17 jaar voor roofmoord op vermiste Belg

Geplaatst op 9 mei 2023, om 11:14 uur

BREDA – De 51-jarige Eduard F. uit Etten-Leur heeft dinsdag zeventien jaar cel gekregen vanwege de moord op de Belg Jelle Leemans (27). Het lichaam van de man uit Rumst is nooit gevonden. De rechtbank gaat er echter toch van uit dat Leemans is vermoord bij een poging hem te bestelen.

De Belg verdween op 21 november 2013. Ondanks diverse oproepen via het televisieprogramma Opsporing Verzocht en verschillende grote zoekacties door de politie werd Leemans of zijn lichaam nooit gevonden. Eduard F. zei dat hij die dag in Rucphen nog een drugsdeal met hem sloot. Hij ontkende altijd dat hij Leemans ombracht.

In de ogen van de rechtbank wilde Leemans 10 kilo wiet kopen van Eduard F. De verdachte wilde Leemans echter bestelen van zijn geld. Dat liep helemaal uit de hand en daarbij heeft F. de Belg gedood.