Spaanse brandweer redt 120 Nederlandse leerlingen en 20 leraren

Spaanse brandweer redt 120 Nederlandse leerlingen en 20 leraren

Geplaatst op 8 mei 2023, om 07:30 uur

GIRONA – Spaanse brandweerlieden hebben zondagmiddag een groep van 120 Nederlandse leerlingen en twintig leraren en begeleiders gered die verrast werden door een sterke storm, schrijven de Spaanse kranten El Vanguardia en El Periódico.

De groep was aan het wandelen in La Garrrotxa, een streek in de Spaanse provincie Girona, toen het weer omsloeg. De Catalaanse weerdienst had voor dit gebied een waarschuwing voor slecht weer uitgevaardigd.

Rond 15.00 uur kreeg de brandweer een melding dat de groep verrast was door een stortbui, terwijl de leerlingen en volwassenen de route volgden van de Sant Eudald de Jou kerk naar Pont de Llierca, een 28 meter hoge brug in de provincie.

De brandweer zette zeven wagens en een helikopter in om de groep in veiligheid te brengen. Volgens de twee kranten maken de leerlingen, leraren en begeleiders het goed hoewel een van hen leed aan een lichte onderkoeling en een ander een voetblessure had.

Volgens het AD zou het gaan om leerlingen en leraren van het christelijk lyceum Zandvliet in Den Haag en was de groep tijdens het schuilen voor het noodweer de weg kwijtgeraakt.