Geldautomaat opgeblazen in Duitsland, mogelijk Nederlandse daders

Geldautomaat opgeblazen in Duitsland, mogelijk Nederlandse daders

Geplaatst op 3 mei 2023, om 11:00 uur

GRONAU – In de Duitse gemeente Gronau, in de buurt van de Nederlandse grens, is in de nacht van dinsdag op woensdag een geldautomaat opgeblazen, mogelijk door Nederlanders. De Duitse politie meldt dat een auto met vermoedelijk een Nederlands kenteken naderhand wegreed. Hierin zaten vier mensen.

Rond 02.45 uur klonken er volgens de politie twee ontploffingen. Het pand aan de Ahauser Strasse raakte flink beschadigd. De daders zouden bivakmutsen op hebben gehad en tussen de 1,80 en 1,90 meter lang zijn. Ze reden in een donkere Volkswagen Golf 8 GTI.

De politie zegt nog niet te kunnen delen of er geld is buitgemaakt. Getuigen wordt gevraagd zich bij de Duitse politie te melden.