Zeven Nederlanders opgepakt voor organiseren enorme illegale raveparty België

Zeven Nederlanders opgepakt voor organiseren enorme illegale raveparty België

Geplaatst op 1 mei 2023, om 13:17 uur

BUITENLAND – Bij de illegale raveparty van afgelopen weekend in Belgisch Limburg heeft de politie negen mensen aangehouden, onder wie zeven Nederlanders die deel uitmaakten van de organisatie. Ze hadden apparatuur bij zich die vermoedelijk voor het feest is gebruikt. De duizenden bezoekers van het dansfeest maakten zich vooral schuldig aan drugsdelicten en verkeersovertredingen.

De politie legde het feest, dat vrijdagavond begon op een militair terrein in Brustem bij Sint-Truiden, niet stil maar liet het uitdoven. Ze controleerde aan de toegangswegen. Negen mensen werden gearresteerd. Daarbij zijn drugs in beslag genomen en benodigdheden voor het feest als een stroomgenerator en een geluidsinstallatie. Van 27 feestgangers is het rijbewijs ingetrokken en drie auto’s mochten niet verder rijden, meldt het OM. De politie deelde twintig boetes uit voor het gebruik van drugs in het verkeer. Nog eens zestien keer is er proces-verbaal opgemaakt voor andere drugsdelicten en 47 keer bekeurd voor drugsbezit.

De politie mikte met de controle aan de toegangswegen vooral op het aanpakken van drugsdelicten. Ook wilde ze achterhalen wie er achter de illegale raveparty zaten. Duizenden mensen kwamen dit weekend op de illegale rave in Sint-Ruiden af, die gezien de veiligheid volgens de politie niet kon worden gestopt. Hulpdiensten waren druk met de feestgangers, die volgens de gouverneur van de provincie Limburg ‘zeer veel drugs’ gebruikten.

De rave begon vrijdagavond en was niet aangekondigd. Er kwamen aanvankelijk 5000 tot 6000 bezoekers op af, maar dat aantal was op zondag verdubbeld. Zondagavond na 23.00 uur waren er nog zo’n 1500 ravers en werden de muziekinstallaties afgebroken. De feestgangers hadden een lang weekend achter de rug, tot grote ergernis van onder meer de buurt en de overheid.

De organisatoren van het feest zouden zich hebben verenigd onder de naam ‘Belgitek’ en hebben in het verleden ook al raveparty’s georganiseerd. Kleinere illegale feesten zijn er wekelijks, maar zelden zijn ze zo groot als nu in Sint-Truiden.