Bussen vol kinderen betrokken bij ongeluk in buitenland

Bussen vol kinderen betrokken bij ongeluk in buitenland

Geplaatst op 25 april 2023, om 09:35 uur

BUITENLAND – Maandagavond zijn drie bussen met kinderen en begeleiders van de Haagsche Rugby Club betrokken geraakt bij een aanrijding in de buurt van Antwerpen (België). De kinderen waren op weg terug van een rugby-uitje in Engeland, toen een vrachtwagen op de laatste van de drie bussen botste. Die knalde vervolgens op de bus ervoor.

Eén van de kinderen raakte lichtgewond door de klap en is nagekeken in een ziekenhuis. De andere kinderen en begeleiders zijn tijdelijk opgevangen in een school in de buurt en daar zo nodig nog eens nagekeken door ambulancepersoneel. Een nieuwe bus heeft hen uiteindelijk maandagavond teruggebracht naar Den Haag.

Sebastiaan ten Hagen, voorzitter van de Haagsche Rugby Club, heeft gereageerd op het voorval. Hij meldt dat alle kinderen inmiddels veilig terug in Den Haag zijn aangekomen en dat ze uiteraard geschrokken zijn. Ten Hagen bedankt iedereen die hulp heeft geboden in België.