Kijkers uitzending Undercover in Nederland komen verhaal halen bij zorgboerderij

Kijkers uitzending Undercover in Nederland komen verhaal halen bij zorgboerderij

Geplaatst op 25 april 2023, om 09:50 uur

WEDDE – Zondagavond is het nieuwe seizoen van Albert Stegeman’s Undercover in Nederland van start gegaan met een schokkende reportage over misstanden op de zorgboerderij Aurora Borealis in het Groningse Wedde. Naar aanleiding van de uitzending zijn er kijkers verhaal gaan halen bij de zorgboerderij.

In de uitzending werden beelden getoond van cliënten die structureel lichamelijk en geestelijk werden mishandeld. De beelden werden doorgestuurd naar politie, justitie en de inspectie gezondheidszorg en jeugd. Naar aanleiding van het onderzoek werden zes medewerkers aangehouden en moest de zorgboerderij alle zorg onmiddellijk stopzetten. De cliënten zijn verhuisd naar andere instellingen en het pand heeft inmiddels een nieuwe verhuurder onder de naam “Persoonlijke Zorg Westerwolde”, waar elf cliënten met een lichte verstandelijke beperking en psychische problemen 24-uurs begeleiding krijgen.

Na de uitzending zijn kijkers naar de zorgboerderij gekomen om verhaal te halen, waarbij de politie ter plaatse kwam voor bemiddeling en de personen verzocht te vertrekken. De zorgboerderij is momenteel gesloten en de zaak ligt bij politie en justitie. De reportage heeft veel aandacht en discussie losgemaakt over de zorg in Nederland en de noodzaak van betere controle en toezicht op zorginstellingen.

De uitzending van zondagavond is HIER terug te kijken.