D.S.I heeft ‘handen vol’ aan verward persoon

D.S.I heeft ‘handen vol’ aan verward persoon

Geplaatst op 25 april 2023, om 10:38 uur

EMMEN – Er is sinds 08.00 uur vanochtend sprake van onrust aan de Baander in Emmen, waar een verward persoon voor de nodige opschudding zorgt. De persoon heeft onder andere een raam van het appartementencomplex vernield en de vrees bestaat dat de situatie verder kan escaleren.

De hulpdiensten hebben hun handen vol aan deze verwarde persoon en hebben het aantal inzetbare hulpverleners opgeschaald om de juiste zorg te kunnen bieden. Naast de politie zijn ook de brandweer en een speciaal arrestatieteam (DSI, red.) aanwezig in Emmen.

Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat er sprake is van een incident en dat er alle aanleiding is om het aantal hulpverleners op te schalen. Het is van groot belang dat de verwarde persoon de juiste zorg en hulpverlening krijgt om verdere escalatie te voorkomen.

De aanwezigheid van het speciale arrestatieteam duidt erop dat de situatie als potentieel gevaarlijk wordt beschouwd. De hulpdiensten zetten zich in om de situatie onder controle te krijgen en ervoor te zorgen dat er geen verdere schade of letsel ontstaat.

Foto’s: RonefMedia Producties