Twee Nederlanders aangehouden voor plofkraak bij Frankfurt

Twee Nederlanders aangehouden voor plofkraak bij Frankfurt

Geplaatst op 7 mei 2023, om 13:22 uur

BAD HOMBURG – In Duitsland zijn twee Nederlanders gearresteerd voor het opblazen van een geldautomaat in Bad Homburg bij Frankfurt am Main. Volgens de Duitse autoriteiten gingen de Nederlanders ervandoor met meer dan 150.000 euro, maar werden zij na een politieachtervolging gepakt. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.

De bank met de geldautomaat werd door de explosie zwaar beschadigd. De verdachten van 25 en 27 jaar wisten tijdens de achtervolging met een auto door een politieblokkade te breken, richting de snelweg. De auto werd daarna alsnog gestopt door spijkermatten op de weg. De verdachten vluchtten zonder het geld en werden kort daarna opgepakt.

De twintigers worden niet alleen verdacht van diefstal en het veroorzaken van een explosie, maar ook van poging tot doodslag vanwege de kracht van de explosie in het centrum van de stad. Naar aanleiding van de plofkraak werden ook in Amsterdam en Utrecht doorzoekingen gedaan.

Duitsland kampt de laatste jaren met veel explosies bij geldautomaten. Een deel van de plofkraken is het werk van Nederlandse bendes.

 

Door: ANP