Hoofdverdachte Mallorcazaak weer vast na schenden van voorwaarden

Hoofdverdachte Mallorcazaak weer vast na schenden van voorwaarden

Geplaatst op 4 oktober 2022, om 10:08 uur

LELYSTAD  – De rechtbank in Lelystad heeft dinsdag in de zogeheten Mallorcazaak beslist dat de 19-jarige Mees T. opnieuw wordt vastgezet. Hilversummer T. schond de voorwaarden die eerder werden opgelegd bij de schorsing van zijn voorarrest. Hij kwam in januari op vrije voeten. Nadien gebruikte hij onder meer drugs en ging hij afgelopen zomer tegen het advies van de reclassering in met vrienden op vakantie.

De rechtbank is dinsdag begonnen aan de inhoudelijke behandeling van de zaak, die vooral draait om de doodslag van de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen. Hij werd vorig jaar op 14 juli kort na 02.00 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie op de boulevard van badplaats El Arenal.

In totaal staan negen verdachten terecht. De andere verdachten blijven op vrije voeten tot de uitspraak, die is gepland op 18 november.

Door: ANP