Verdachte na achtervolging aangehouden

Verdachte na achtervolging aangehouden

Geplaatst op 20 februari 2022, om 09:11 uur

Tilburg – Zondagnacht 20 februari 2022 is er een korte achtervolging geweest door Tilburg-West. Een voertuig reed weg toen hij een politieauto zag. Er is een verdachte aangehouden.

Rond 00.30 uur ontving een agent een melding van een verdachte situatie, er zouden twee personen onder een auto liggen. De agent zag de mannen in een voertuig stappen en zonder verlichting wegrijden. Hij besluit de auto tegemoet te rijden en zijn dienstwagen voor het voertuig te plaatsen. Op dat moment rijdt de bestuurder achteruit, waarna de agent de achtervolging inzet.

Na een korte achtervolging kwam het voertuig uiteindelijk bij de Dirk Fockstraat tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bijrijder weet te ontkomen, de bestuurder is aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie waardoor de agent pepperspray heeft moeten gebruiken om de 34-jarige verdachte uit Oosterhout aan te kunnen houden.