Groepje boeren met trekkers in Den Haag ondanks noodbevel

Groepje boeren met trekkers in Den Haag ondanks noodbevel

Geplaatst op 20 september 2022, om 08:57 uur

DEN HAAG – Een aantal protesterende boeren is met trekkers in Den Haag aanwezig, bevestigt een politiewoordvoerster. Het gaat om een groepje van ongeveer vier tractoren die stilstaan op de Benoordenhoutseweg, aldus de politie. Ze negeren daarmee een noodbevel dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag is ingesteld door het gemeentebestuur.

Den Haag ging daartoe over “wegens ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde en veiligheid op Prinsjesdag” door protesterende boeren. “Boeren die met hun trekkers willen demonstreren in de stad, worden teruggestuurd en indien nodig vanaf de stadsgrens naar elders geleid”, twitterde de gemeente.

Een gemeentewoordvoerder zegt dat de burgemeester het bevel heeft uitgevaardigd nadat de politie “bewegingen van boeren heeft waargenomen” richting de stad. “Ze zouden op weg zijn naar Den Haag om de openbare orde te verstoren. Dat kunnen we niet gebruiken op Prinsjesdag, zeker niet nu er voor het eerst weer publiek aanwezig mag zijn.”

Een politiewoordvoerster bevestigde eerder dat er “signalen” zijn dat “een groep boeren met trekkers” onderweg zou zijn. “We proberen met de groep in contact te komen. En we zullen optreden als ze met tractoren proberen de stad binnen te rijden.”

Door: ANP